Blog › Évfordulós ajándék: 15 nem hétköznapi ötlet

Évfordulós ajándék: 15 nem hétköznapi ötlet

 

„A tökéletes évfordulós ajándék nem léte…” Na várjunk egy percet, dehogyis nem! Csak hát nem annyira egyszerű megtalálni, mint gondolnád. Lehet milliónyi szuper elképzelésed, ha a kedvesed egyiket sem csípi, akkor annak bizony pár megjátszott, kínos mosoly lesz a vége. Inkább kihagynád, ugye? Hoztunk néhány közel sem hétköznapi ötletet, hogy Te legyél az évfordulók bajnoka!

 

Mit kell mérlegelni, amikor évfordulós ajándékot választunk partnerünknek?

 

1. Őt. Legfőképpen Őt.

 

Sokan ott rontják el az évfordulós ajándék kiválasztását, hogy nem a párjuk fejével gondolkodnak, hanem kizárólag a sajátjukkal. Ha tárgyat vásárolsz, akkor az olyan legyen, ami NEKI tetszik, ha pedig élményt adsz, figyelj oda, hogy Ő ugyanannyira lelkesedjen érte, mint Te. A közös programnak egyformán örülnötök kell, az nem megoldás, hogy romantikus hajókázásra viszel egy víziszonyos embert.

 

2. A helyszínt, a távolságot.

 

Egy-egy ajándék programért utaznotok kell majd, de közel sem mindegy, hogy mennyit. Érdemes vagy közeli városokban/településeken nézelődni, vagy olyan helyeken, ahol egyébként is viszonylag gyakran jártok – főleg akkor, ha az élmény csupán egy-két órás. Nem biztos, hogy az ország másik vége a legjobb döntés.

 

3. Az anyagi helyzeteteket.

 

Szinte mindenki szeret értékes ajándékot adni kedvesének, de az érték nem feltétlenül egyenlő az összeggel. Ha nem álltok annyira jól anyagilag, akkor egyáltalán nem muszáj, sőt, inkább butaság lenne százezer forintos nagyságrendben gondolkoznod. Szorongáshoz és félelemhez vezetne, míg egy egyszerűbb, de jól megválasztott ajándék maga lehet a tökély. Közhelyes, de minden helyzetben nagyon-nagyon igaz: Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!

 

Mitől válhat különlegessé egy évfordulós ajándék?

 

Igazán különleges évfordulós ajándékot nagy valószínűséggel nem a megismerkedésetek első évében találsz majd, hiszen pár hónap elteltével még túl keveset tudtok egymásról. Egy elragadó meglepetéshez általában sok-sok év, sok-sok közös élmény vezet, melyeken keresztül megértitek, mire vágyik a másik.

Egy gyémánt fülbevaló ugyanúgy lehet varázslatos ajándék, mint egy erdei kirándulás. Tőletek függ!

 

Lehet-e romantikus és formabontó is egyszerre egy évfordulós ajándék?

 

Persze, a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt! Ha jól választod meg az ajándékot, akkor az már alapból hoz magával egyfajta romantikát, még akkor is, ha a program – tegyük fel – lövészet. Együtt csinálni valamit, amire régóta vágytatok, különleges érzés, ami átjárja a legextrémebb helyzeteket is. Persze formabontó meglepetésből létezik alapvetően csillámporos verzió, például a siklóernyős repülés. Fentről látni a Balatont vagy a Dunakanyart…nos…kevés szemet hagy szárazon egy ilyen élmény.

 

Milyen egyedi évfordulós ajándék ötletek vannak?

 

Nem, a fényképes póló nem az, bármennyire jó ötletnek tűnhet, ahogy a virágcsokor és a romantikus vacsora sem számít valami szuper különleges megoldásnak. Léteznek azonban egyedi helyek és meglepő programok, melyekről talán még nem is hallottál. Nézzünk meg párat!

 

1. Siklóernyős repülés pároknak

 

Siklóernyős repülés, mint évfordulós ajándék. Két fő egy siklóernyővel repül.

A siklóernyőzés közel sem olyan félelmetes, mint mondjuk az ejtőernyős tandemugrás, ráadásul általában látványosabb, mivel több időt tölthettek a levegőben. Több portálon is vásárolhatsz ajándékutalványt (pl.: élménypláza.hu) amit akkor használhattok fel, amikor éppen van rá időtök. Természetesen nem lesztek egyedül: tapasztalt, profi siklóernyős pilóta vezet majd benneteket. Budapest környékén, a Dunakanyarnál és a Balatonnál is varázslatos élmény!

 

2. Romantikus hőlégballonos repülés

 

Hőlégballonok szállnak fel, sziklás tájon.

Maradjunk még kicsit a repülésnél! Ha imádjátok ezt a fajta kikapcsolódást, akkor a páros sétarepülés egy romantikus, valóban csodálatos élmény lesz számotokra. Más hőlégballonos utaktól eltérően ebben az esetben csak a pár és a pilóta van jelen, így a gyönyörű panorámát nem kell négy-öt idegennel megosztanotok. Lánykéréshez sem utolsó helyszín, csak szólunk!

Ha szeretnéd átlátni, mire számíthatsz repülés közben, olvasd el ezt a cikket:

Minden, amit a hőlégballonozás előtt tudni érdemes

 

3. Szélcsatornás lebegés

 

Skyward szélcsatorna, belül az oktató és egy résztvevő. Annyira nem repülés, de kicsit azért mégis. Gyakorlatilag egy átlátszó hengerbe kell majd bedőlnötök, hogy az alulról érkező szél megemeljen benneteket, ezzel pedig olyan hatást keltsen, mintha szabadesésben lennétek. Profi oktatók lesznek mellettetek, akik vigyáznak, nehogy bajotok essen, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Felmehettek akár 7-8 méterre is, ami hatalmas élmény, ugyanakkor nem félősöknek való! Budapesten a SkyWard-ot érdemes meglátogatnotok, menő komplexumuk van a Csepel-szigeten!

 

4. Páros szabadulószoba

 

Páros szabadulószoba, mint évfordulós ajándék. Vörös szoba, ágy.

A szabadulószobákat rengetegen imádják, a csapatépítő programok és a leánybúcsúk fellegvára egy-egy ilyen helyszín, arra azonban sokan nem gondolnak, hogy páros élménynek is tökéletesek lehetnek! A budapesti Fallost szabadulószoba páros játéka például úgy lett felépítve, hogy két fő számára is maximális izgalmat nyújtson, ráadásul a romantikázós estét is megalapozhatjátok vele. Pajzán témájú játék, tele erotikus kiegészítőkkel, ami Európa-szerte egyedivé teszi, az ajándékkártya pedig extra csini!

 

5. Élménylövészet

 

Ez már a keményebb pároknak való évfordulós ajándék! Ha valami merész programot terveznél, ami teljesen kiszakít a hétköznapokból, akkor a páros élménylövészet szuper lesz! Tematikus csomagokat is találsz, melyek elkalauzolnak a Mr. & Mrs. Smith, a Bonnie és Clyde, vagy éppen a Nagy pénzrablás világába.

 

6. Kutyaszán túra

 

Kutyaszán, kutyafogat téli tájon. Évfordulós ajándék lehet a Mátrában.

Északi hangulat…nem annyira északon. Ha Ti is imádjátok a Husky kutyusokat és szívesen kipróbálnátok, milyen egy igazi kutyafogat túra, akkor nem muszáj ezer kilométereket repülnötök, hiszen már a Mátrában is átélhetitek az élményt. Többféle túratípusból választhatsz, így biztosan megtaláljátok az ideálisat!

 

7. Quad túra

 

Romantikus quad túra fekete quaddal.

Extrém kalandok? Akár egy romantikus quad túra is lehet az évfordulós ajándék. Egy-vagy két quaddal is mehettek, az országban több helyszínen, sőt, van, ahol még extra piknik is jár a program mellé. Az adrenalinlöket garantált! Válasszátok például a Quad Tours programjait.

 

8. Jetlev szárnyalás

 

Na jó, ez annyira nem páros buli, de akár mind a ketten is csinálhatjátok egyszerre. A Jetlev arról szól, hogy egy tavon a hátadra erősítenek egy hátizsáknak tűnő eszközt, amivel a magasba emelkedhetsz, gyakorlatilag a víz fölé lőhetitek magatokat. Eszméletlenül izgalmas, totálisan egyedi kaland lehet, amit soha az életben nem felejtetek el.

 

9. Szétzúzda

 

Szétzúzda, extrém évfordulós ajándék. Férfi kalapáccsal a kezében.

Ha mind a ketten hajlamosak vagytok a stresszelésre, akkor ez egy vicces, cuki, na meg kifejezetten hasznos évfordulós ajándék is lehet. A zúzdák lényege, hogy legális úton verhettek szét ezt-azt, levezethetitek az összes feszültséget, közben pedig remekül szórakozhattok. Nem muszáj ezt az évforduló dolgot annyira véresen komolyan venni, engedd el magad!

 

10. Baltadobálás

 

Ez pontosan az, aminek hangzik. Baltákat dobálhattok, nevethettek, kiereszthetitek a gőzt és szuperül érezhetitek magatokat egy meglehetősen szokatlan közegben. Talán nem túl romantikus ajándék, de nagyon sok férfi és nő imádná!

 

11. Romantikus élménycsomag

 

Ezek a csomagok általában 2-3 éjszakás romantikázást jelentenek egy kényelmes, különleges szállodában. Léteznek kastélyszállós csomagok, wellness csomagok és más megoldások is, de közös bennük, hogy 5-6 különböző szállás közül választhattok foglaláskor. Gyakran jár pezsgő bekészítés, virágok, gyümölcsök, wellness használat és félpanziós ellátás. Igazi szerelmes élmény!

 

12. Páros lovaglás

 

Páros lovaglás évfordulós ajándékként. Két lovas a természetben.

Ha kedvesed imádja a lovakat, akkor egy romantikus páros lovaglással biztosan el tudod kápráztatni. Országszerte több helyen is van lehetőséged ilyen élmény szervezésére, de ajándékutalványt is könnyedén szerezhetsz.

 

13. Közös tetoválás

 

Közös tetoválás, mint évfordulós ajándék. Két tetovált kar.

Maradandó ajándékot adnál? Ha kedvelitek a tetoválásokat, akkor ez egy szuper ötlet lehet. Csak válaszd ki a szimpatikus művészt és kérj tőle egy ajándékutalványt, szinte biztos, hogy nem utasít majd el. A mintát pedig már együtt is kiválaszthatjátok! Persze ilyen elköteleződést egy éves kapcsolatok esetében annyira nem ajánlanánk – a lézeres eltávolítás nem túl kellemes.

 

14. Páros szimulátor, VR élmény

 

A gamer párok szíve egy ilyen élménytől hatalmasat dobban majd. Éljétek át, milyen egy fantasztikus játék a virtuális valóságban: küzdjetek, versenyezzetek, vagy amit csak szeretnétek. Rugaszkodjatok el a valóságtól!

 

14. Romantikus hajós vacsora

 

Romantikus hajós vacsora, mint évfordulós ajándék. Asztal virággal és gyertyákkal.

Zárjuk a sort egy klasszikussal, de picit azért megfűszerezve. Vidd el kedvesed egy gyertyafényes, romantikus vacsorára, de válaszd valamelyik gyönyörű hajót az est helyszínéül. A Dunán például több ilyen lehetőség is van, gyakran élőzenével, különböző műsorokkal. Ha nyugodt, visszafogott ünneplésre vágytok, ez lehet az igazi!

 

Reméljük, sikerült pár izgalmas ötlettel szolgálnunk. Akármilyen évfordulós ajándékot is választasz, ne feledd, hogy a lényeg Ti vagytok, semmi más. Apró kedvességekkel nem csak a jeles napokat, hanem egy-egy hétvégét is feldobhattok: a Fallost szabadulószobába is bátran elnézhettek!

 

Foglalj időpontot egyszerűen!

 

Link