Blog › 45 merész lánybúcsú játék és programötlet

45 merész lánybúcsú játék és programötlet

 

Nem létezik lánybúcsú játékok és különböző programok nélkül, ezeket pedig annak kell kitalálnia, aki a szervezés kicsit sem egyszerű feladatát magára vállalja. Hoztunk neked közel 50 olyan lánybúcsú játék és programötletet, melyek közül könnyedén megtalálod majd azt, amelyik legjobban illik a menyasszony stílusához. Lássuk is!

lányok, itallal a kezükben

Hová vezethető vissza a lánybúcsú játékok története?

 

A lánybúcsú hagyományai nem vezetnek vissza olyan régre, mint a legénybúcsúé – amit már az ókori görögök is tartottak - ennek pedig egészen egyszerű oka van: az, hogy a nőknek nagyon sokáig nem állt jogukban ilyen rendezvényeket szervezniük. A női egyenjogúság az 1890-es évek után kezdett teret nyerni, így a modernebb értelemben vett lánybúcsúk is ez után kaphattak zöld utat.

Magyarországon a lánybúcsút hagyományosan lánysiratónak nevezték, ami nem csupán a szórakozásról szólt, hanem sokkal inkább arról, hogy a menyasszony búcsút vett korábbi életétől és családjától, hiszen az esküvő után férjéhez és annak szüleihez költözött. Ezen a rendezvényen együtt főzőcskéztek, iszogattak és beszélgettek a meghívottak és megosztották egymással bölcsességüket. A lánybúcsúk történetét érdemes lehet felfedezni annak, aki szereti beleásni magát a témába, de téged jó eséllyel inkább a játéktippek érdekelnek!

 

Mi a modern lánybúcsú játékok célja, szerepe?

 

Manapság a lánybúcsúnak nincs sem gonosz szellemeket elűző szerepe, sem szó szerinti búcsúztató jellege, ugyanakkor mégis benne van egyfajta elköszönés a menyasszony régi életétől. Véget ér a szabad, független korszaka, a kötetlen bulik és a sok barátnős összejövetel, hiszen „komoly” férjes asszonyként ilyenekre már nem lesz ideje.

A lánybúcsús játékok arról szólnak, hogy vicces formában tesztelik, készen áll-e a menyasszony erre az új életre, ismeri-e eléggé jövendőbeli férjét, na meg önmagát. Ezen az estén még egy utolsó bulit csaphat az ara, amire jó esetben hosszú évekig emlékezni fog.

 

Mitől lesz jó, izgalmas, egyedi egy lánybúcsú játék, program?

 

Az izgalmas lánybúcsús programok és játékok alapja NEM az, hogy olyan dolgokat szervezel, amivel a menyasszonyt borzalmasan kínos, kellemetlen helyzetbe hozod. Sokan így értelmezik, pedig ez nem a legjobb út, főleg akkor, ha az ara stílusa teljesen más.

Egy lánybúcsú attól lesz az igazi, hogy olyan dolgokat csináltok, amiket a menyasszony is élvez, olyan helyen, ahol szeret lenni – azokkal az emberekkel, akiket imád. Az egésznek csupán ennyi a lényege. Na meg az alkohol…az minden lánybúcsú valódi motorja.

 

Melyek a legszórakoztatóbb, legmerészebb lánybúcsú játékok és programötletek?

 

Ha olyan lánybúcsút szerveznél, amire a menyasszony egész életében emlékezni fog, akkor bizony sokat kell majd gondolkodnod a különböző feladatokon és programokon. Nézzük is a 45 tippet, amiről korábban beszéltünk! 20 játékot és 25 szuper helyszínt hoztunk.

 

1. Szerelmes vers – kicsit másképp

 

Írjatok össze apró cetlikre 25-30 minél elvetemültebb kifejezést, majd dobjátok bele őket egy tálba, kalapba, bármibe. A menyasszonynak ebből kell 10 darabot húznia, amiket persze bele is kell szőnie készülő remekművébe. Úgy is játszhatjátok, hogy a kifejezéseket a lánybúcsú elején húzza, a versnek pedig a végére kell formát öltenie: így lesz pár órája agyalni.

 

2. Férjismereti teszt felturbózva

 

A hagyományos férjismereti teszt kihagyhatatlan eleme egy lánybúcsúnak, de tedd egy kicsit érdekesebbé. Ha a menyasszony helyesen válaszol, ti isztok, ha téved, ő. Azért túl sok kérdés ne legyen, ha az ara túl penge, még a végén nem lesz kivel folytatnia a bulit!

 

3. Melyik a vőlegény?

 

Válasszatok ki egy testrészt, majd kérjetek képeket pár férfi ismerősötöktől, beleértve a vőlegényt is. A játék egyszerű, a menyasszonynak ki kell találnia, melyik tartozik kedveséhez, vagy ha nem, akkor bünti ivás következik. Elmehettek egészen extrém irányba is, már ha a férfi baráti körötök hajlandó rá.

 

4. Felelsz vagy mersz?

 

Ezt a lánybúcsú játékot mindenki ismeri, érdemes az utcán vagy egy bárban, party helyszínen játszani, ahol rengeteg lehetőség van a menyasszony megmozgatására.

 

5. Igyál vagy vallj!

 

Hasonló, mint az előző játék, csak itt a kínos kérdések nem megválaszolásához bizony innia kell az arának. Igyekezzetek minél izzasztóbb témákat találni, kicsit használjátok ki, hogy ismeritek.

 

6. Kimagyarázás

 

Találjatok ki pár történetet – minél érdekesebb és viccesebb, annál jobb – amiből a menyasszonynak ki kell magyaráznia magát, persze azokat az oda nem illő kifejezéseket is használva, melyeket ti adtok meg neki.

 

7. Random szerelmi vallomás

 

Készítsetek egy csinos kis szerelmi vallomást, majd ragadjatok telefont és hívjatok fel egy random számot. A menyasszonynak az lesz a feladata, hogy elregélje érzéseit, lehetőleg minél hitelesebben. A hívogatást addig folytassátok, amíg valaki teljes egészében végig nem hallgatja az arát.

 

8. Én még sosem

 

A játék nagyon egyszerű. Annyi a lényege, hogy mindenki mond egy állítást, amit ő még sohasem csinált, aki azonban már igen, annak innia kell. Ebből a dologból igen vicces szituk szoktak kialakulni.

 

9. Héliumos éneklés

 

Szerezzetek pár héliumos lufit és adjátok a menyasszonynak, hogy vicces hangon kelljen elénekelnie valamit – akár az utca népe előtt. Ezt úgy is játszhatjátok, hogy fel kell hívnia egy random számot, majd énekelnie a vonal másik végén lévőnek valamit.

 

10. Aláírás gyűjtés

 

Ha a lánybúcsú egyik állomása az utcán, vagy valamilyen bárban, szórakozóhelyen zajlik, akkor legyen az a menyasszony feladata, hogy az est végéig összegyűjt X darab aláírást a pólójára – természetesen férfiaktól. Ha sikerrel jár, adhattok neki egy oklevelet is, amin kinevezhetitek hivatásos szívtiprónak.

 

11. Kincskeresés

 

Ez már kicsit több előkészületet igényel, de érdemes lehet kipróbálni. Rejts el a lánybúcsú helyszínén valamilyen kincset, ajándékot és készíts különleges térképet, ami elvezeti hozzá az arát. Persze valamilyen kalandos úton. Úgy is játszhatjátok, hogy bekötitek a menyasszony szemét és ti irányítjátok a kincs felé különböző kifejezésekkel.

 

12. Menyasszony kvíz

Menyasszony, menyasszonyi ruhában

Készíts elő kérdéseket a menyasszonyról 2-3 válaszlehetőséggel (persze ebbe az arát is be kell vonni, hogy biztosan ott legyen a megoldás), majd válaszoljátok meg őket a lánybúcsús csapattal. Aki rosszul tippel, annak innia kell!

 

13. WC papír ruha

 

Ebben a játékban a menyasszony feladata lesz, hogy pár tekercs WC papír segítségével különleges esküvői ruhát készítsen magának, amit azután viselnie kell az este folyamán. Persze a saját ruhája fölött, nehogy kínos vége legyen a dolognak!

 

14. Igaz vagy hamis?

 

Ebben a játékban mindenki mond két darab hamis állítást önmagáról, illetve egyet, ami igaz. A többieknek el kell találni, melyik valós, ha pedig ez mindenkinek sikerül, akkor az állítás tulajdonosa iszik. Ha nem, akkor azok emelnek poharat, akik tévedtek.

 

15. Petrezselyemárulás

 

Ezt nem kell feltétlenül petrezselyemmel játszani, összeszedhettek minden vackot, ami csak eszetekbe jut, melyet a menyasszonynak el kell adnia a lánybúcsú ideje alatt.

 

16. Mi van a kezemben?

 

Kössétek be a menyasszony szemét, majd adjatok a kezébe különböző tárgyakat, anyagokat. Ha felismeri, mit fog éppen, ti isztok, ha nem, akkor ő. Persze érdemes pajzán dolgokban gondolkodni: használhattok zöldségeteket, gyümölcsöket, óvszert, vagy akár még vadabb holmikat.

 

17. Ki vagyok én?

 

Ragasszátok egy-egy híresség képét a lánybúcsú résztvevőinek hátára. A „felsztározott” lánynak kérdéseket kell feltennie önmagáról, hogy a válaszaitok alapján találja ki a megoldást. Érdemes időre csinálni és kitalálni valami kis büntetést arra az esetre, ha nem sikerül a küldetés.

 

18. Tabu

 

Egyszerű, de hatásos lánybúcsús játék a tabu, aminek keretében még a buli elején meghatároztok pár szót, amit egész nem tilos kimondanotok. Ha valaki megszegi a szabályt, annak iszogatnia kell kicsit.

 

19. Smink bekötött szemmel

 

Még a lánybúcsú elején sminkeljétek ki egymást – de bizony bekötött szemmel! Az alkotásokra egész életetekben emlékezni fogtok!

 

20. Tortaevés – kéz nélkül

 

Adjatok a menyasszonynak egy szelet tortát, amit el kell fogyasztania. Na de nem akárhogy, hanem kéz nélkül! A nevetés és a piszok garantált, főleg akkor, ha már elkezdett hatni az alkohol.

 

21. Hagyományos party

 

Sok lánybúcsú kihagyhatatlan programja a buli, ami egy jó kis szórakozóhelyen szuper lezárása lehet a napnak. Persze ezt is feldobhatjátok azzal, hogy szerveztek egy exkluzív partyt – saját DJ-vel, italpulttal, fényekkel.

 

22. Izgalmas szabadulószoba

Fallost szabadulószoba - tükör

Szuper állomás lehet egy különleges szabadulószoba, mint amilyen a budapesti Fallost is. Számtalan lánybúcsú kihagyhatatlan eleme a maga viccesen pajzán, BDSM témájával és díszleteivel, a csapat tagjai garantáltan nem ússzák meg belepirulás nélkül!

Foglalj időpontot gomb

 

23. Vidámpark

 

Ha szeretitek az izgalmakat és a félelem sem riaszt vissza benneteket, akkor egy vidámpark fantasztikus délutáni program lehet. Üljetek fel együtt a hullámvasútra!

 

24. Paintball

 

Sok csajszit nem riaszt el egy kis lövöldözés és harc. Kezdjétek a lánybúcsú napját egy izgalmas csapatjátékkal, csak arra vigyázzatok, nehogy megsérüljön a menyasszony!

 

25. Lézerharc

 

A paintballhoz hasonlóan izgalmas játék, amiben egymásra lövöldözhettek, ugyanakkor ez jóval biztonságosabb. A töltények nem okozhatnak fájdalmat, elkerülhetitek a kék-zöld foltokat.

 

26. Élménylövészet

 

Vagány lánybúcsús társaságoknak az élménylövészet egy felejthetetlen program lehet. Ne féljetek kilépni a komfortzónátokból, egy különleges élmény mindenkinek jót tesz.

 

27. Lánybúcsús gokart

 

Sokan nem tartják lányos programnak, pedig rengeteg csaj imád vezetni, száguldozni, versenyezni. Ha a ti csapatotok is ilyen, irány a gokartpálya!

 

28. Kalandpark

 

Ha szeretitek a természetet és a kihívásokat, ha nem féltek egy kis mozgástól, akkor látogassatok el egy közeli kalandparkba, ahol igazi amazonnak érezhetitek magatokat.

 

29. Zúzda

 

Törnétek, zúznátok, de nem lehet? Dehogyis nem! Országszerte rengeteg olyan hely van, ahol legálisan csaphattok szét különböző bútorokat, felkészítve ezzel a menyasszonyt arra az időszakra, amikor a férjével veszekszik majd.

 

30. Sátras buli az erdőben

 

Akár az egész lánybúcsút is megtarthatjátok egy hangulatos erdei helyszínen, sátrakkal, fényekkel, mindennel együtt. Ha eltávolodnátok a városi zajoktól, hogy csak egymásra figyelhessetek, ez a legjobb módja!

 

31. Közös utazás, városlátogatás

 

Látogassatok meg együtt egy gyönyörű várost, tájat, vagy akár országot és szerezzetek közös élményeket! Nem kell 5-6 napos, horror drága utakban gondolkodni, egy nap alatt is fel lehet fedezni csodálatos vidékeket. Az Euro Travel oldalán például sok szuper ajánlattal találkozhatsz!

 

32. Irány a wellness!

 

Ha vágytok egy kis pihenésre és nyugalomra, élvezzetek ki egy közös masszázst, szaunát vagy termál medencét – persze pár finom koktél társaságában.

 

33. Hajós utazás

 

Ez tökéletes program lehet, ha a Balaton, vagy más nagyobb tavunk közelében tartjátok a lánybúcsút! Fantasztikus hangulatban élvezhetitek a hullámokat, különböző ételeket és italokat, na meg az izgalmas feladatokat.

 

34. Pihentető strandolás

 

Szeretitek a vizet, de inkább a parton maradnátok? Csapjatok egy strandos bulit! Pihenjetek, egyetek, igyatok, fürdőzzetek – este pedig jöhet az extrémebb party!

 

35. Menjetek síelni

 

Ehhez persze ideális időjárási viszonyok kellenek, de ha esetleg téli esküvő lesz, vagy van lehetőségetek elutazni egy síparadicsomba, akkor szuper lánybúcsús program lehet. Csak vigyázzatok, meg ne sérüljetek!

 

36. Csoportos hőlégballonos repülés

 

Ez persze kisebb csapatok számára lehet opció, 40 embernek már kevésbé. Vigyétek fel a menyasszonyt a felhők fölé, hogy máris érezze, milyen boldog lesz az esküvő után.

 

37. Lebegjetek egy szélcsatornában

 

Különleges, extrém élmény lehet, amit kisebb csoportokban együtt is csinálhattok. Olyan ez, mint a szabadesés, csak nem kell kiugranotok egy repülőből, hanem egy áttetsző csatornában lebegtek majd, tapasztalt oktatók mellett.

 

38. Koncertezzetek

 

Biztos vagy legalább egy olyan banda, előadó, akit mindannyian szerettek – vagy legalább elviseltek. Szervezzétek a lánybúcsút arra a napra, amikor éppen a városban koncertezik és építsétek be a programba.

 

39. Sziget? Balaton Sound? Persze!

 

Ez egy magasabb árú program, de ha megtehetitek, elképesztő élmény lehet mindenki számára. Válasszatok egy fesztivált és bulizzatok egy teljes napon át kedvenc zenéitekre!

 

40. Profi csoportos fotózás

 

Örökítsétek meg a lánybúcsút stílusos, profi módon, menjetek el egy közös fotózásra! Adjátok meg a módját ennek is.

 

41. Lánybúcsús élményfestés

 

Ha kreatív lelkek vagytok, iktassatok be egy élményfestést a lánybúcsú programjába. Az óra szervezőivel biztos meg lehet beszélni azt is, hogy valamilyen lánybúcsús vagy esküvői téma legyen, hogy még jobban kapcsolódjon az eseményhez.

 

42. Tanuljatok valami újat

 

Ha a társaság élvezne egy mini főző/sütőkurzust, vágjatok bele! Tanítsátok meg a menyasszonynak, hogyan kell valami különleges finomságot készítenie leendő urának.

 

43. Látogassatok meg egy múzeumot

 

Nem tipikus lánybúcsús program, de nem is mindenki olyat szeretne. Sokan imádják a festményeket, a szobrokat vagy éppen a történelmet, számukra pedig egy különleges, izgalmas kiállítás imádnivaló lesz.

 

44. Borkóstoló

 

Az alkoholt nézve ez már lánybúcsúsabb buli, ugyanakkor kis kultúrát is összeszedhettek vele. Országunkban rengeteg borvidék és pincészet található, keressetek fel egyet!

 

45. Közös sütögetés, főzés

 

Nem mindenki szeretne egy szórakozóhelyen bulizni, vagy programról-programra mászkálni a lánybúcsúján. Ha a menyasszony szívesebben venne részt egy zártkörű, meghitt kerti főzőcskézésen, akkor ne riadjatok vissza tőle. Pár izgalmas játékkal tuti, hogy nem lesz unalmas!

 

Nos, tudod már, milyen lánybúcsút fogsz szervezni? Bármi is a terved, egy megdöbbentő szabadulószobát érdemes beiktatnotok!

Foglalj időpontot gomb

 

Link