Blog › Téli programok: hogy a legnagyobb hidegben se kuksolj a tv előtt!

Téli programok: hogy a legnagyobb hidegben se kuksolj a tv előtt!

 

Nyáron szinte mindenki szívesen mozdul ki otthonról, a szórakozási lehetőségek száma pedig gyakorlatilag végtelen. Télen már más a helyzet. Az ember ilyenkor hajlamos bezárkózni és legszívesebben ki sem bújna a takaró alól egészen tavaszig. Ha Te is így vagy ezzel, de azért egy kicsit már unod a sorozat-és filmnézés véget nem érő áradatát, akkor válaszd a következő téli programok egyikét!

Mozdulj ki és pörgesd fel egy kicsit magad!

 

téli programok, program ötletek

Mi ezeket a téli programokat ajánljuk:

 

1. Irány a szabadba: kirándulj egyet!

 

A kirándulást hagyományosan tavaszi-nyári, esetleg őszi tevékenységnek tartjuk, de télinek semmiképp, pedig rengeteg olyan hely van az országban, ami télen épp olyan gyönyörű, mint jó időben.

Ott vannak például a tavak és a különböző víztározók, például a Lázbérci víztározó, aminek a környéke kicsit az északi fjordokra emlékeztet. A közeli arborétumokat is érdemes meglátogatni, hiszen télen teljesen más arcukat mutatják, mint nyáron.

A Szarvasi Arborétum például hóban is nagyon szép, egészen különleges látvány, bár meg kell hagyni: nem egy rövid program. Télen a hegyes-dombos vidékek varázslatos látványt nyújtanak, így a Mátrába is érdemes legalább egy gyors túrára elutazni.

Persze egy téli túracipőre és pár jó meleg ruhára szükséged lesz, de hidd el: megéri.

 

2. Urbexre fel! Egy kis izgalom nem árthat!

 

téli programok - urbexNem biztos, hogy hallottál már róla, de urbexnek (urban exploration) hívják azt a tevékenységet, amikor ember által épített, de már elhagyatott épületeket látogatsz meg és fedezel fel.

A dolgod tehát annyi, hogy felkeresel egy elhagyatott kúriát, kastélyt, gyárat (vagy ami éppen van a közelben) és szétnézel benne. Nagyon érdekes és különleges hangulata van ezeknek a helyeknek, szinte olyan, mint egy időutazás.

Fontos, hogy ez a program nem a betörésről szól, tehát nem arról, hogy lakatokat versz le és ablakokat törsz be. Alap szabály, hogy SEMMIT nem szabad megrongálni, csupán csak nézelődésről van szó.

 

3. Nézz meg egy szabadulószobát: mondjuk a Fallost-ot!

 

Ez már egy rövid, beltéri program, ami éppen annyira mozdít ki a téli punnyadásból, amennyire kell. A legtöbb kisebb-nagyobb városban találsz valamilyen szabadulószobát, aminek az a lényege, hogy egy zárt szobából ki kell jutnod, miközben különböző feladatokat oldasz meg.

Ez nem csak azért jó, mert kimozdít Téged otthonról, hanem azért is, mert összehozhatja a baráti társaságot és még az agyatokat is megtornáztatja. Ha Budapesten jársz, a Fallost szabadulószobát érdemes felkeresned, ugyanis ez a hely gyakorlatilag egyedülálló a maga nevében.

Erotikus témája miatt csak 18 éven felüliek játszhatnak benne, ha pedig eljössz, látni is fogod ennek az okát. Az egész díszlet, a story és maguk a feladatok is tele vannak pajzánsággal, úgyhogy csak akkor próbáld ki, ha ettől nem riadsz vissza!

Időpontot foglalok a Fallostba!

 

4. Fess, alkoss, barkácsolj!

 

Ezek olyan programok, melyekhez lehet, hogy kis sem kell tenned a lábad otthonról, mégis képesek felfrissíteni-és kikapcsolni. Próbáld ki mondjuk a számos kifestőket, vagy a gyémántfestést: ezekhez nem kell semmilyen tehetség, a végeredmény mégis gyönyörű lesz.

Ha szereted a maketteket, akkor itt az ideje, hogy szerezz egy 3D-s fém kirakót, amit ragasztó nélkül kell összerakni. Némelyik rengeteg, apró elemből áll, úgyhogy egyszerű dolgod biztosan nem lesz!

 

5. Járj el edzeni, vagy csináld otthon!

 

A téli programok közül talán nem ez hangzik a legjobban, pedig sok haszna van. Mivel télen a legtöbb ember kevesebbet mozog, ezért a fizikai erőnlét is csökken, ez pedig tavasszal, amikor elkezdődik kirándulós idő, elég kellemetlen tud lenni.

Heti 1-2 alkalommal nem árt mozogni télen. Persze ezt sem muszáj egyedül csinálni, barátokkal együtt jó kis szórakozás lehet, de ha Te inkább otthon maradnál, akkor egy tornázós videót is bekapcsolhatsz.

Persze úgy, hogy nem csak nézed, hanem mozogsz is!

Télen kicsit nehezebb programot találni, mint nyáron, de ez nem mentség a lustálkodásra! Gyerünk, kapd össze magad és vess véget az unalomnak!

Link