Blog › A 12 legjobb csapatépítő helyszín

A 12 legjobb csapatépítő helyszín

 

Szerinted melyek a legjobb, legizgalmasabb csapatépítő helyszínek? Te hová mennél szívesen kollégáiddal? Ha lassan itt lenne az ideje a szervezésnek, de még ötleted sincs, akkor érdemes velünk tartanod, hoztunk ugyanis 12 fantasztikus tippet. Te melyiket választanád?

 

Miért fontosak a csapatépítő helyszínek?

 

A csapatépítő helyszínek fontossága abban rejlik, hogy ezek adják meg a hangulat alapját, gyökerét: ha nincs jól megválasztva, akkor az az egész összejövetelre rá fogja nyomni a bélyegét. Ha unalmas a hely, akkor a csapatépítő nem ad semmi különlegeset a résztvevőknek, ha azonban túl extrém, többen kellemetlenül érezhetik magukat. Egyik sem a legjobb forgatókönyv, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, hol is legyen a buli. Inspiráló, különleges helyszíneket érdemes keresni, ahol nem mindennapi élményben lehet része a csapat tagjainak.

 

Miket kell számításba venni a csapatépítő helyszínek megválasztásakor?

 

Ha igazán jó csapatépítő programok és helyszínek után kutatsz, akkor először is végig kell gondolnod pár dolgot, ami segíthet a választásban, ugyanis attól, hogy valami tökéletesnek tűnik, még nem biztos, hogy számotokra is az lesz.

 

1. Milyen a csapat ízlése, beállítottsága?

 

A csapatépítő helyszínek szempontjából ez egy nagyon fontos dolog, hiszen elég érdekes elvárás lenne például egy hegesztő csapattól azt várni, hogy majd rajonganak a festészetért. A komfortzónából persze érdemes kilépni, na de reális határokon belül, különben senki nem élvezi majd az összejövetelt.

 

2. Mi az átlagéletkor a csapatban?

 

Figyelembe kell venni, melyik korosztály van többségben, mivel gyakran más-más programok érdeklik őket, fizikai állapotuk és egészségügyi helyzetük pedig nagyon eltérő lehet. Hosszabb túrákra például bátran elvihetsz egy fiatal társulatot, 45-55 éves korban azonban ez már gyakran nem jó ötlet.

 

3. Hányan vagytok?

 

50 emberre kell számolni, vagy csak 5 főre? Közel sem mindegy. Míg az egyik esetben elfelejthetsz minden kisebb helyszínt, úgy a kisebb csapatoknál ki kell találnod, mi működik jól alacsony létszámmal is. Gondold át alaposan!

 

4. Milyen hosszú programot szerveztek?

 

A csapatépítő helyszínek egyik kulcskérdése ez. Rá tudtok szánni egy egész napot, vagy akár a teljes hétvégét? Ilyenkor több programot is leszervezhettek egy napra, de ha csak pár órátok van, akkor olyan lehetőségek után kell kutatni, ami közel van és viszonylag gyorsan le lehet tudni.

 

5. Mennyit szeretnétek utazni a programhoz?

 

Ez szorosan összefügg azzal, mennyi idő áll a rendelkezésetekre. Ha csupán egy délutánban tudtok gondolkozni, akkor közeli helyszín kell, ami maximum fél órára van tőletek. Abban az esetben viszont, hogy 1-2 napot is rá tudtok szánni, már mehettek messzebbre. Magának az utazásnak is csapatépítő jellege lesz.

 

6. Milyen napon, napszakban és évszakban tervezitek a programot?

 

Hétvége vagy hétköznap? Reggel, délután? Nyár, esetleg tél? Ezek alapvetően meghatározzák a csapatépítő helyszínét. Van olyan hely például, ami csak hétköznap tart nyitva, más komplexumba viszont nem látogathattok el télen. A várható időjárásra minden esetben gondolnod kell!

 

7. Mekkora összegben gondolkodtok, mennyit tudtok a csapatépítésre szánni?

 

Ez is egy meghatározó szempont, hiszen a csapatépítő rendezvények pénzbe kerülnek – nagyobb csapatok esetében nem is kevésbe. Csak olyan csapatépítőt szervezz, ami semmilyen szinten nem okoz majd problémát a cégnek.

 

Melyek a legjobb csapatépítő helyszínek?

 

Ha már tudod, körülbelül milyen csapatépítő helyszínek és programok jöhetnek szóba, akkor nézd meg tuti tippjeinket is, hiszen könnyen lehet, hogy már meg is találod az igazit!

 

1. Avalon Park – Miskolc, Iglói út 15.

Avalon park-gokart

Az Avalon Park egy gyönyörű, természeti környezetben található komplexum, ahol gokartozhattok, wellnessezhettek, ráadásul isteni finom ételeket és italokat is fogyaszthattok. Minden ott van egyetlen helyen, ki sem kell mozdulnotok a park területéről, ha nem akartok.

 

2. Fallost Szabadulószoba – Budapest, Erzsébet körút 30.

Vörös fal, fekete-fehér kép

A Fallost egy olyan szabadulószoba, amit csak merészebb csapatoknak ajánlanánk, hiszen finoman pajzán, BDSM témájával nem éppen a félénk embereknek szól. Egészen kicsi, 3-4 fős társaságokkal is érkezhettek, de akár 20 kolléga is játszhat egyszerre. Ha olyan különleges rendezvényt szerveznél, amiről az egész cég ódákat zeng majd, mindenképp foglalj időpontot hozzánk. Szabadítsátok ki együtt az elrabolt, huncut hercegnőt Edward sárkány öléből!

foglalj időpontot gomb

 

3. Laser Arena – Budapest, Szentenderi út 15.

 

A lézerharc fantasztikus céges program, hiszen ki ne szeretne a kollégáira és a főnökeire lövöldözni? Na ugye. A Laser Arena egy különleges, színes és élénk helyszín, ahol többféle lézerharc programból is válogathatsz, kifejezetten jó áron.

 

4. Csorba-tó – Szlovákia, Magas-Tátra

Csorba-tó: Szolvákia

Több napos csapatépítő programot szervezel? Akkor egy Szlovákiában található gyönyörűség is beleférhet. A Csorba-tó egy elképesztő túrahely, ahol tiszta levegő, magas hegyek és lehengerlő vizek várnak benneteket, ráadásul viszonylag közel is van Magyarországhoz. Síelni és libegőzni is tudtok, de gyalogos útvonalak közül is válogathattok.

 

5. Budapest Park – Budapest, Fábián Juli tér 1.

Budapest Park-koncert 

A Park azért szuper csapatépítő helyszín, mert rengeteg különböző programot kínál az év szinte minden időszakában. Akár egy koncertre is elmehettek a csapattal, ha van egy olyan előadó, akit a többség szeret, vagy legalább meghallgat.

 

6. Nyíregyházi Állatpark – Nyíregyháza, Sóstói út

Állatkert - Nyíregyháza

Ki mondta, hogy nem szervezhettek csapatépítő bulit egy állatkertbe? Nyugodtan vágj bele, ne félj! A Nyíregyházi Állatpark Európa-szinten is különleges, így mindenkinek érdemes legalább egyszer látnia, ráadásul akár szállást is foglalhatsz náluk.

 

7. RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő – Győr, Fürdő tér 1.

Győr - fürdő

Szállás, wellness, szauna, különleges fürdők, csúszdapark, kiváló ételek…pihenés és szórakozás egyszerre. Győr egyébként is különleges város, így érdemes lehet csapatépítő helyszínként választani, a fürdője pedig a térségben is egyedülálló.

 

8. Easy Cooking Budapest – Budapest, Munkás u. 7. és Katona József u. 33.

Easy Cooking Budapest

Ha a csapat nem veti meg a főzést – na meg az evést – akkor egy közös, pár órás főzőtanfolyam szuper program lehet. Kipróbálhatjátok Spanyolország, Görögország, Olaszország, vagy akár New York kedvenc ízeit, és meg is tanulhatjátok, hogyan kell elkészíteni egy-egy fogást. Nyami!

 

9. Élményfestés – országszerte több helyen

Élményfestés

Az élményfestés azoknak a kisebb csapatoknak lehet szuper céges program, akikhez közel áll az alkotás. Nem kell hozzá tehetség, sem kézügyesség, elég az oktató instrukcióit követni ahhoz, hogy gyönyörű képek készüljenek. Országszerte több helyen elérhető, a nagyobb városokban biztosan. Ha érdekel, miről is szól ez az egész, látogass el a Yourart oldalára, ahol rengeteg infó vár!

 

10.  Magnum Lőtér – Budapest, M0 Autópálya, 70-es kijárat

Élménylövészet

Kisebb, 4-8 fős csapatok számára nem mindennapi csapatépítő helyszínek lehetnek a különböző lőterek, mint amilyen a Magnum Lőtér is. Többféle csomag választható és a résztvevők számos különböző fegyvert kipróbálhatnak, így az élmény mindent felülmúlhat.

 

11. Pár nap a Balatonon

Balaton

Igazából bármelyik nagyobb tavunknál szuper lehet egy csapatépítő buli. Ha közel vagytok egy ilyen helyszínhez, akkor délutáni szórakozásnak is fantasztikus lehet, de hosszabb csapatépítőkhöz – pár napos időtöltéshez – ugyanúgy ideális.

 

12. Tisza-tó Apartmanpark Hotel – Kisköre, Strand stny. 1.

Tisza-tó

Kerékpártúrák, tematikus borvacsorák, íjászat, táncverseny, masszás és különböző sportok – ezen a csapatépítő helyszínen pont olyan bulit tarthattok, amilyenre vágytok. Gyönyörű környezetben szórakozhattok, cégre szabott stílusban.

 

Reméljük, segítettünk a könnyebb szervezésben és te is megtaláltad azt a csapatépítő helyszínt, amire azonnal lecsapnál!

Link