Blog › Csapatépítő program ötletek a felejthetetlen céges buliért

Csapatépítő program ötletek a felejthetetlen céges buliért

 

Most kezded szervezni a következő céges csapatépítőt, de fogalmad sincs, mit kellene kitalálni? Nem akarod, hogy bárki is rosszul érezze magát, vagy unatkozzon, ezért valami különleges programot szeretnél? A következő csapatépítő program ötletek a segítségedre lehetnek!

 

Csapatépítő program ötletek

Milyen egy jó csapatépítő program?

 

A csapatépítés nem csak arról szól, hogy a kollégákkal együtt csinálunk valamit, amit van, aki élvez, van, aki nem. A csapatépítés inkább egyfajta ismerkedés, hiszen az irodán kívül kicsit bele láthatunk egymás valódi természetébe, magánéletébe, ez pedig segíthet abban, hogy kialakuljon egy élhetőbb, kellemesebb munkakörnyezet.

Ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást, fontos a beszélgetés, csapatépítő programnak tehát érdemes olyat választani, ahol szinte muszáj kommunikálniuk a résztvevőknek.

A csendben egymás mellett ülés például nem túl közösségépítő, még akkor sem, ha néhány munkatársad biztosan inkább ezt választaná.

 

Csapatépítő program ötletek: Hogyan hozd össze a csapatot?

 

1. Szerezz egy jó kis társas játékot!

 

Ez egy nagyon egyszerű, sok szervezést nem igénylő csapatépítő tevékenység, hiszen még az irodából sem kell kimozdulni hozzá. Manapság ez azért is előnyös, mert soha nem lehet tudni, mikor zárnak be mindent a járvány miatt.

A társas játék egy olyan tevékenység, ami közben mindenkinek előbukkanhat a személyisége, ha pedig egy picike alkohollal is megfűszerezed az eseményt, garantált a szórakozás.

 

2. Alkossatok valamit közösen!

 

Ehhez persze érdemes tudni, hogy nagyjából milyen beállítottságú emberek vannak a csapatban, hiszen ha a kollégák 80%-a autószerelő férfi, akkor egy csapatépítő élményfestés valószínűleg nem arat majd osztatlan sikert.

Vannak azonban olyan csapatépítő programok, ahol például „versenyautót” kell építeni és azzal versenyezni, ez pedig már közelebb áll a példaként említett csoporthoz.

Jó program lehet egy élményfestés, egy bonbon-vagy szappankészítés, de akár egy közös legózás is. A lényeg csak az, hogy közösen készítsetek el valamit, ami viszonylag közel áll a csapattagok személyiségéhez.

Ez jó lehetőség arra, hogy oldott hangulatban kommunikáljanak a csapattagok, kicsit nevessenek egymáson és saját magukon.

 

3. Próbáljatok ki egy szabadulószobát! Akár a Fallost-ot.

 

A szabadulószoba kifejezetten érdekes csapatépítő program lehet, hiszen itt aztán komoly együttműködésre van szükség. A feladványok megoldásához és a kiszabaduláshoz együtt kell gondolkodni, együtt kell problémát megoldani, ez pedig egy olyan tapasztalat lehet, ami később a munkahelyen is a csapattagok hasznára válhat.

Egy ilyen program ráadásul nem tart sokáig, legtöbbször egy, maximum másfél óra, így akár egy délután is beiktatható. Ha a csapatod elég merész és Téged sem riaszt vissza a gondolat, hogy egy pajzán szabadulószobában tartsátok a csapatépítőt, akkor gyertek el a Fallost-ba! Nem egy hagyományos helyszín, az biztos, és nem is mindenkinek megfelelő, de ha egy teljesen oldott hangulatú, különleges eseményre vágysz, akkor itt a helyetek.

Csapatépítő programot szervezek a Fallost-ba!

 

4. Jótékonykodjatok együtt!

 

Persze vannak kivételek, de azért sok emberre igaz (szerencsére), hogy örömmel jótékonykodnak és segítenek másoknak, ezt pedig akár egy csapatépítő programba is bele lehet építeni.

Nagyon sok szervezet gyűjt például adományt, játékokat, tartós élelmiszert rászoruló gyerekeknek-és családjaiknak, ebben pedig Ti is segíthettek nekik. Sok kórházban is jól jön a segítség: akár pár mesemondás, akár egy fal mesefigurákkal való kifestésének formájában.

Sütivásárt is tarthattok együtt, aminek a bevételét felajánljátok valamilyen helyi alapítványnak. Akár magát a sütit is elkészíthetitek együtt, hogy még inkább közös legyen az élmény. Ez a fajta csapatépítő nem pusztán a csapattagok együttműködését erősíti, hanem a céged megítélésére-és népszerűségére is jó hatással lehet, úgyhogy legalább egyszer érdemes kipróbálni.

Persze a közös főzés és a céges vacsora is jó dolog, de azt annyira nem lehet csapatépítő rendezvénynek nevezni, hiszen sok együttműködést nem igényel. Sokan ajánlják a versengő feladatokat (sportos vetélkedőket, ügyességi játékokat stb.) ilyen alkalmakra, de azt nem árt figyelembe venni, hogy ezek néhány kolléga számára kellemetlenek lehetnek, stresszre pedig egy csapatépítőn egyáltalán nincs szükség.

Nem tűnik túl lényeges dolognak, de a csapatépítő rendezvények igen is nagyon fontosak egy cég életében, ezért alaposan gondold át, milyen programnak lenne a legnagyobb haszna! 

Link