Blog › Élményajándék ötletek gyűjteménye

Élményajándék ötletek gyűjteménye

 

Te tudod, melyek a legjobb élményajándék ötletek? És azt, hogy kinek érdemes ilyen típusú meglepetést adni? Ha nem vagy biztos magadban, akkor mindenképp érdemes elolvasnod ezt a cikket, de akkor is jó helyen jársz, ha csak pár szuper tippre vadászol. Vágjunk is bele!

 

Kinek jó  választás az élményajándék?

 

Mondhatnánk, hogy bárkinek, de az nem lenne teljes mértékben igaz, hiszen mindenki kicsit másképp gondolkozik erről a témáról. Az élmény meglepetés azok számára lehet ideális, akiket nem annyira nyűgöz le egy-egy tárgy, akik sokkal több értéket látnak a megélt pillanatokban, mint a megszerzett ingóságokban.

Persze egy élmény ajándékozásához az is kell, hogy a meglependő fél érdeklődjön valami iránt, legyen valamilyen hobbija, vagy olyan szenvedélye, amihez lehet kapcsolódni. Olyan embernek nem érdemes ilyen ajándékban gondolkodni, akit nem hoz lázba szinte semmi.

Élményt ezen kívül olyan embereknek érdemes adni, akik kényelmesen érzik magukat ilyen helyzetekben, akiknek nem okoz gondot az, hogy esetleg ki kell mozdulniuk a komfortzónájukból, vagy idegenekkel kell kommunikálniuk. Szorongó, zárkózott ismerősünk talán nem fogják teljes őszinteséggel díjazni, ha befizetjük egy csoportos hegyi túrára.

 

Milyen szempontokat kell mérlegelni az élményajándék kiválasztása során?

 

Akár Valentin-napra, akár szülinapra, akár valamilyen más alkalomra keresel egy szuper élményajándékot, van pár szempont, amit érdemes figyelembe venned a nagy Ő kiválasztásánál.

 

Megajándékozott személyisége, stílusa

 

Ez az alap, a szempont, ami mindennél fontosabb. Alaposan gondold  végig, mi az, amit az ünnepelt szeret és milyen az életstílusa, ízlése. Soha ne adj olyan élményajándékot, ami nem jelent számára valódi élményt, mert abból csak azt szűri majd le, mennyire nem ismered.

 

Félelmei, fóbiái

 

Ez is sarkalatos pont, bizony. Egy élmény nem lehet olyan, ami félelmet, kellemetlen érzést kelt a megajándékozottban, így végig kell gondolni, mi az, amitől retteg/undorodik. Egy vegán barátodat ne küldd el élmény disznó vágásra…már ha létezik ilyen.

 

Az élmény felhasználásának lehetőségei

 

Az nem gond, ha olyan ajándékot veszel, amit mondjuk egy másik évszakban lehet felhasználni, problémásabb viszont, ha az élmény beváltásához több száz kilométert kell utazni. Egy kis távolság rendben van, de az ország másik fele? Az már kicsit túlzás.

 

Korábbi élmények

 

Érdemes azon is elgondolkozni, korábban milyen élményekben volt része a megajándékozottnak, hiszen nem lesz valami nagy meglepetés, ha olyan ajándékot kap, amit mondjuk heti szinten amúgy is csinál. Ha valaki rendszeresen jár siklóernyős repülésre, annak ne ezt vedd, hanem valami teljesen mást.

 

Élményajándék ötletek gyűjteménye

 

Most, hogy már tudod, körülbelül mire kell odafigyelned, itt az ideje megnézni pár konkrét tippet, amiből jó eséllyel Te is könnyedén tudsz majd választani.

 

1. Siklóernyős repülés

Siklóernyős repülés élményajándék

A siklóernyős repülés egy hatalmas élményt nyújtó, gyönyörű időtöltés, ami közben gyönyörű tájakat csodálhat meg az, aki nem riad vissza a magasságtól. Általában páros repülésre is van lehetőség, de ha egy főre szóló utalványban gondolkodsz, a pilóta akkor is jelen lesz, úgyhogy nem kell félni.

Országszerte több helyszínen is lehet hódolni ennek az elfoglaltságnak, például a Dunakanyarban, Budapest környékén, vagy éppen Székesfehérvár térségében. Egy 20 perces siklóernyőzésnek fejenként körülbelül 23-25 000 Ft szokott lenni az ára, de garantáltan megéri.

 

2. Fallost szabadulószoba

Fallost ajándékkártya

A Fallost szabadulószoba tökéletes élményajndék ötlet lehet azoknak, akik imádják a szabadulós játékokat, de elég vagánynak érzik magukat ahhoz, hogy pajzánabb, erotikusabb témákkal is kísérletezzenek. Nem kell megrémülni, semmi vérlázító nem történik a szoba falai között…de azért kicsit mégis.

Látványos, teljesen valódi díszletek – és akár valódi szereplők is – várhatnak a megajándékozottra, úgyhogy mindenképp érdemes számításba venni. Foglalhatsz konkrét időpontot, de akár ajándékkártyát is rendelhetsz, ha azt szeretnéd, hogy ő döntsön a játék időpontjáról.

Cím: Budapest, Erzsébet Krt. 30

Ár: 9000 Ft/2 játékos

Vásárolj ajándékkártyát gomb

 

3. RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

Győri fürdő

A fürdők szerelmeseinek ez a hely maga lesz az kánaán, hiszen egy hatalmas, izgalmas és különleges komplexumról van szó, amiben élményfürdő, termálfürdő, uszoda, szauna, éttermek, sőt, még különböző gyógykezelések is elérhetők.

Aki szereti a vizet, az ezt is imádni fogja, az száz százalék.

Cím: Győr, Fürdő tér 1.

Ár: Változó, a napi jegyek 7000 Ft körül alakulnak

 

4. Kutyafogat túra

Kutyafogat túra

Aki szereti az erdei túrákat, az izgalmakat és a kutyusokat, annak ez egy fantasztikus program lehet. Már önmagában az is hatalmas élmény, hogy megismerheti a kutyák és az edzők életét, hétköznapjait…a túra pedig csak ezek után kezdődik.

Cím: Mátrafüred, Parádi út 23. (Ez az indulási és az érkezési helyszín.

Ár: 17 -22 000 Ft/fő (A túra hosszától függően)

 

5. Élményvezetés

Élményvezetés

Férfiak előnyben, na persze nem minden esetben. Az élményvezetés rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen elképesztően sok autót lehet így kipróbálni, ez pedig egy olyan ajándék, amit egy igazi benzinvérű mindig csillogó szemmel fogad. Országszerte számos különböző helyszínen lehet hódolni ennek az élvezetnek, de az ár is legalább ilyen változatos. A 100 000 Ft feletti vezetés sem ritkaság.

 

6. Tereplovaglás

 

Hányan vannak, akik imádják a lovakat? Ugye, hogy rengetegen? Számukra lehet tökéletes élményajándék egy gyönyörű lovas túra, ahol eggyé válhatnak a természettel. Mórahalmon például kiváló programokat szerveznek, érdemes lehet ilyen irányba elmozdulni.

Ár: Körülbelül 30 000 Ft/fő, de ez lehet több is.

 

7. Füzérradvány, Károlyi-kastély

Füzérradvány, Károlyi kastély

Ha valaki szereti a gyönyörű, grandiózus épületeket, az úri hangulatot és a hatalmas parkokat, akkor ezt a kastélyt mindenképp érdemes meglátogatnia. Minden évszakban lehengerlő élményt nyújt, és ehhez még csak be sem muszáj menni az épületbe (bár kifejezetten ajánlott!) A parkon belül van gyümölcsöskert, egy szép tó, egy felfoghatatlanul nagy platánfa, ami alagutat alkot az ágaival. De ott a terjedelmes erdősége, dombokkal, völgyekkel, őzekkel és mindenféle növénnyel. Mesés hely, amit mindenkinek látnia kellene legalább egyszer.

Cím: Füzérradvány, gróf Károlyi Ede út 1.

Ár: A park ingyenesen látogatható, a kastély 3500 Ft/fő

 

8. Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Vácrátóti arborétum

Az arborétumok érdekesek, szépek és romantikusak – ha megajándékozottad szereti a természetet, akkor biztosan örülne egy ilyen célú kirándulásnak. A Nemzeti Botanikus Kert egy nagy területű, igen különleges látnivaló, amiben több óráig gond nélkül lehet barangolni.

Cím: Vácrátót, Alkotmány u 2-4

Ár: 2 200 Ft/fő

 

9. SkyWard szélcsatorna

Szélcsatornás lebegés

Nosza, ez már egy extrémebb kaland, nem is ajánlott mindenkinek. A szélcsatornás lebegés lényege, hogy olyan állapotba kerül az ember, mintha éppen szabadesésben lenne – csak nem kell kiugrani hozzá egy repülőből. Érdekes, izgalmas program, ráadásul igen jó edzésnek is mondható.

Cím: Budapest, Szérűraktár u. 53.

Ár: 24 000 Ft-tól

 

10. Nemzeti Összetartozás Hídja

 

Ki ne lenne kíváncsi egy világrekor hosszúságú, 80 méteres magasságban kifeszített függőhídra, ami ráadásul gyönyörű környezetre enged rálátást? Na ugye? Ez a látványosság valamikor 2024 elején kerül megnyitásra, és az biztos, hogy nagyon érdemes lesz meglátogatni, persze főleg annak, aki nem küzd tériszonnyal.

Cím: Sátoraljaújhely, a Szár-hely és a Vár-hegy között.

 

11. Koncertélmény

 

Mi lenne nagyobb ajándék, mint meglepni valakit egy koncertjeggyel? Zene-imádók esetében ez egy tökéletes ajándék lehet – gyakorlatilag bármikor. Csak tudni kell, milyen előadókat kedvel az ünnepelt, na meg persze figyelni a várható koncerteket.

A legtöbb fontos esemény Budapesten van, de ott több különböző helyszínen is rendeznek koncerteket, az ár pedig…nos, az nagyon változó. Van olyan előadó, aki 6-7 000 Ft-ot kér el, míg más 25-30 ezret. Attól függ!

 

12. SPA élmények

Spa

Pihenés, relaxáció, masszázs – sokan imádják ezt a fajta kikapcsolódást, hiszen ilyenkor valóban átadhatják magukat a nyugalomnak. Nem kell senkivel és semmivel sem foglalkozni vagy rohangálni, ami pezsdítő lehet a rohanó hétköznapok után.

Országszerte rengeteg helyen, rengeteg típusú SPA élményből válogathatsz, így majdnem biztos, hogy találsz a közelben megfelelő helyet.

 

13. Meccsnézés – akár élőben

 

Nagyon sokan imádják a focit – vagy ha azt nem, akkor a kézilabdát, kosárlabdát, vagy mondjuk a jégkorongot. Ha ilyen sportimádó ismerősnek szeretnél élményajándékot adni, akkor egy közös meccsnézés is szuper ötlet lehet.

 

14. Hajós vacsora

 

Ha egy kicsit romantikusabb, különlegesebb élményt szeretnél adni, akkor válassz bátran egy vacsorahajót. Ezek általában a Dunán találhatók, ahol nem csak különleges ételek fogyasztására van lehetőség, hanem élőzene hallgatására is.

Ár: 30 000 Ft-nál kezdődik

 

15. Golf oktatás

 

Úgy tudod, mindig is szeretett volna megtanulni golfozni? Akkor fizesd be egy Pazar oktatásra, ahol megtapasztalhatja, milyen is ez az úrias sportág. Remek élmény, ráadásul tanulhat is belőle – nem is keveset.

Országszerte több helyen is elérhetők ilyen oktatások, az ára pedig nagyon változó.

 

Reméljük, sikerült megtalálnod a megfelelő élményajándékot – akár Valentin-napra, akár évfordulóra, akár valamilyen más alkalomra keresgélsz!

Foglalj időpontot gomb

Link