Blog › A 19 legjobb szabadulószoba Budapesten

A 19 legjobb szabadulószoba Budapesten

 

Melyik a legjobb szabadulószoba Budapesten? Melyek azok a helyszínek, amiket mindenképp érdemes meglátogatni azoknak, akiket lázba hoz egy szabadulós játék? Majd most kiderül! Nézzünk meg együtt 19 különleges szobát, amiket Te is imádni fogsz, ha éppen a városban jársz. Tarts velünk!

 

A 19 legjobb szabadulószoba Budapesten

 

Ha különleges, egyedi élményre vágysz, akkor a budapesti szabadulószobák rengeteg lehetőséget tartogathatnak számodra. Nézzük meg azt a 19-et, amelyet semmiképp ne hagyj ki, ha a fővárosban jársz a pároddal, családoddal, barátaiddal! Találhatsz fővárosunkban VR szabadulószobát, pajzán témájú játékot, online játékteret, valódi horrorélményt nyújtó helyszínt és számos más, hétköznapinak kicsit sem nevezhető megoldást.

 

1. Exit The Room – Az ország egyik legismertebb szabadulószobája

 

Az Exit The Room egy olyan szabadulószoba – vagy inkább szabadulószoba csoport – ami nem csak Budapesten, hanem Debrecenben, Szentesen és Ausztriában is elérhető, ez pedig már önmagában is egy jelzés értékű dolog. Budapesten 12 különböző tematikából választhatsz, van például Egyiptomi múzeumos, Azték piramisos, börtönös, vagy éppen Harry Potteres is, ha éppen az lenne a kedvenced.

Mivel ennyi féle szobából válogathattok, így bármilyen is a stílusod, szinte biztos, hogy meg fogod találni azt, amelyikben igazán jól érezheted magad – persze a társaiddal, családoddal együtt. Az Exit The Room szobáira jellemző a nagyon igényes, átgondolt kialakítás, így unatkozni biztosan nem fogtok, de extra lehengerlő megoldásokra azért ne számítsatok.

 

2. Fallost – egyedülálló, pajzán szabadulószoba

Fallost szabadulószoba

Ha azon gondolkozol, melyik a legjobb szabadulószoba Budapesten, vagy melyik a legjobb randi helyszín, akkor mindenképp érdemes számításba venned a Fallost-ot is, hiszen itt olyan élményben lehet részed, amiben máshol biztosan nem. Erotikus témájú, pajzán díszletű és történetvezetésű helyről van szó, ahol ki kell szabadítanotok egy elrabolt hercegnőt a gonosz sárkány karmai közül.

A Fallost szabadulószoba különösen alkalmas arra, hogy párok játszanak benne, valamint szuper legénybúcsú/lánybúcsú program lehet, főleg úgy, hogy extra élőszereplős produkciót (táncot) is kérhettek!

Foglalj időpontot gomb

 

3. Neverland – egy minden az egyben helyszín

Neverland szabadulószoba étterem

A Neverland nem csupán egy szabadulószoba, hanem attól jóval több. Találhatsz a helyszínen egy kiváló éttermet, valamint egy bárt is, amiben jókat ehettek-ihattok a sikeres kiszabadulás után. 8 különböző témájú szabadulószobából választhatsz, melyek a manapság legdivatosabb témákat dolgozzák fel, ha pedig ez nem elég, kipróbálhatod VIP Privát szobájukat is, amiben különleges italok és hangulatos berendezés vár.

A szabadulószobák tökéletesek lehetnek családoknak, baráti társaságoknak, vagy akár céges csapatoknak is, a VIP szoba pedig akár üzleti megbeszélésekhez is fantasztikus helyszín lehet – persze kizárólag nagykorú személyeknek.

 

4. MagicRooms – az igazán családbarát helyszín

Családbarát szabadulószoba

A MagicRooms egy olyan helyszín, ahol 10 különböző szabadulószobából válogathattok, a legtöbb játék pedig 8-10 év feletti gyerkőcökkel is gond nélkül kipróbálható, ami szuper hír azoknak, akik családi kiruccanást terveznek. A helyszínnek van még pár érdekessége, például a két különleges étterem, ami varázslatos-vagy kalózos hangulatot teremt a finom falatok köré. Gyerkőcökkel mindenképp érdemes kipróbálni, de szülinapi bulikat és céges rendezvényeket is bátran tarthattok ezen a helyen!

 

5. Mystique Room – angolul is játszható pályák

 

Ezen a helyszínen közel 20 különböző szabadulószoba tematikából választhatsz, melyeket akár angol nyelven is játszhatjátok. Ez hasznos lehet akkor, ha például a baráti társaságotokban, céges csapatotokban külföldi diákok, munkatársak is vannak, akik nem tudnak magyarul.

Ha nem vagy biztos abban, melyik játékot kellene választanod, a weboldalon van egy mini tesztjük is, ami alapján ajánlanak pár szobát.

 

6. Időcsapda – a szabadulószoba, ahol online is játszhatsz

Online szabadulószoba

Ezen a helyszínen 8 különböző témájú szobából választhatsz, de az igazi különlegesség itt az, hogy online kiszabadulásra is van lehetőséged, ami nem mindennapi dolog. Így nem kell feltétlenül Budapestre utaznotok, sőt, még csak egy helyen sem kell lennetek a csapat tagjaival ahhoz, hogy átélhessétek az igazi szabadulószoba élményt!

Szuper lehet egymástól távol élő baráti tárasaságoknak, családoknak, vagy akár home office-ban dolgozó, az ország különböző pontjain élő céges csapatoknak is.

 

7. Sweet Escape – családbarát helyszín, rengeteg lehetőséggel

 

Ez a szabadulószoba – több másikhoz hasonlóan – több témában kínál szabadulós játékokat azoknak, akik érdeklődnek egy ilyen kikapcsolódás után. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csak gyerekbarát szabadulószobákkal vár benneteket, hanem online játszható verzióval, gyerekprogramokkal, városi nyomkereső játékokkal, vetélkedőkkel és más szórakozási lehetőségekkel is!

 

8. Winescape – Borozással egybekötött szabadulás

Winescape boros szabadulószoba

A Winescape egy közel sem mindennapi helyszín, ahol a szabadulás élményét egybe kötheted a finom borok és a különleges ételek iránti rajongásoddal. Hangulatos, igazi olasz életérzéssel várnak, miközben vállalhatod, hogy kiszabadulsz társaiddal egy bezárt borospincéből. Ha szereted a borokat és a szabadulószobákat, akkor ez a hely tökéletes lehet számodra!

 

9. Enigma szabadulós játék – lézerek? Személyes meglepetés? Naná!

 

Az Enigma egy különleges helyszín, már az alap játék se semmi! Ebben meg kell szereznetek az Enigma nevű rejtélyes, elveszett tárgyat, azonban lehetőség van arra, hogy az eredeti eszközt kicseréljék egy általatok hozott meglepetésre, hogy ezek után végül is egy ajándék megtalálása legyen a cél. Ez szuper lehet például abban az esetben, ha egy szülinapot ünnepelnétek a szobában.

 

10. Escape Zone – Labirintusok, felszabadulás

Escape Zone - labirintus

Az Escape Zone különlegessége, hogy a szabadulós játékhoz valódi labirintus is tartozik, ami extra élményt nyújt azoknak, akik nyitottak az ilyesmire. Kifejezetten nagy játéktér, kidolgozott történetvezetés és 5 különböző koncepció várja vendégeit, miközben legénybúcsú, lánybúcsú és születésnapi rendezvények megtartására is van lehetőség.

 

11. Gozsdu Mission – és a különleges fehér szoba

 

A Gozsdu név Budapesten gyakorlatilag egyet jelent a szórakozással és a kikapcsolódással, ami nem véletlen, hiszen nem csak szabadulószobát, hanem számos éttermet, bárt és egyéb kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A híresen nehéz, majdnem teljesen üres(nek tűnő) White Mission nevű szobát nagyon érdemes kipróbálni, de a másik három játék is tartogat meglepetéseket.

 

12. PÁNIQ-SZOBA – VR szabadulás is vár

vr szabadulószoba

Ez a szabadulószoba komplexum már alapból is 13 különleges pályát kínál, amiben a legmenőbb történeteket élheted át, például a Trónok Harcát, vagy a Csernobilban zajló eseményeket. Ezen kívül azonban nem kevesebb mint 17 VR játék is vár, amiben szó szerint az események részének érezheted magad. Itt aztán tényleg nem a lakatokon lesz a hangsúly!

 

13. Gellért Escape -  Szuper kikapcsolódás akár iskolás osztályoknak is

 

3 érdekes, nagyon részletesen kidolgozott történetvezetésű pálya vár itt azokra, akik valami különlegeset keresnek. A kiszabaduláshoz nem kevés gondolkodásra lesz szükség, ráadásul még az ügyesség is számít, de az egyedi hangulat és a profi kivitelezés kárpótol az agytornáért. A Gellért Escape-ben osztálykirándulásokat is bátran tarthattok, hiszen erre külön gondoltak a tervezők egy jól összeállított csomagajánlattal.

 

14. Logic Arena – Földrengés szimulátor? Az is van!

 

A Logic Arena első ránézésre talán nem tűnik a legkülönlegesebb helynek, van azonban egy szobájuk, amit mindenképp érdemes kipróbálni, ez pedig nem más, mint a Katasztrófa. Az „utórengések” miatt mozgolódó padló igen csak érdekessé teszi az egyébként sem egyszerű feladatok megoldását, kijutni pedig minden, csak nem gyerekjáték.

 

15. Nightmare in Budapest – A valódi horror élménye

Horror szabadulószoba

Kimászni egy valódi koporsóból, ahová nem csak képletesen vagy bezárva? Na ez az igazi szabadulós élmény, ráadásul nem is ez az egyetlen koncepció, amivel ez a kicsit sem visszafogott hely várja látogatóit. Ezen kívül egy interaktív horrorszínházra is befizethettek, amiben valódi szereplők teszik még hátborzongatóbbá az eseményeket. Rettegésimádók előnyben!

 

16. VR Vidámpark – Ahol minden a VR körül forog

 

A virtuális valóság olyan élményt nyújt, amivel nem egyszerű felvenni a versenyt bármi másnak, ezt pedig azok is tudták, akik felépítették a VR Vidámparkot. Rengeteg különböző témából választhat az, aki ilyen szórakozásra vágyik, a hagyományos szabadulószobákat azonban kicsit már unja, a helyen ugyanakkor tartható lánybúcsú, legénybúcsú, vagy éppen osztálykirándulás is.

 

17. Brainmaze – Egy multiroom szabadulószoba

 

Ennek a szabadulószobának (vagyis szobáknak) az a különlegessége, hogy az egy időben – de alapvetően két külön szobában játszó csapatnak – többször is össze kell dolgoznia, mivel máshogy nem tudnak kijutni a játékukból. Ennek megfelelően segíthetik, vagy éppen akadályozhatják is egymás haladását, azt pedig nem lehet előre tudni, hogy melyik a helyes döntés. Az nyer, aki hamarabb kiszabadul!

 

18. AROOM – Két emeletnyi Escobar

Escobar szoba

Többek között ez is várja azokat a játékosokat, akik szívesen kipróbálnának pár érdekes szabadulószobát. Nagy, egyedi tervezésű játékterek, két helyszín, többféle pálya, nehéz feladványok….semmiben nem szenvednek hiányt a vendégek.

 

19. Landventure – Bezártság helyett…

 

A Landventure a szó szoros értelmében nem szabadulószoba, a játék maga mégis azt a hangulatot idézi – csak szabadabban, újszerűbben, asztalokba rejtett kulcsok nélkül. Számos különböző szabadtéri küldetésből lehet választani, a játék pedig több városban is elérhető, így szuper kalandban lehet része szinte bárkinek.

 

Hogy melyik a legjobb szabadulószoba Budapest területén, azt mindenki saját maga tudja csak eldönteni, de a különlegesebb helyeket érdemes lehet meglátogatni azoknak, akik kedvelik ezt a fajta kikapcsolódást!

Ha pedig olyan helyet keresel, ahol élvezetes és emlékezetes legénybúcsúkat, lánybúcsúkat lehet tartani, akkor mindenképp ajánljuk figyelmedbe a Fallost-ot!

Foglalj időpontot gomb

Link